Saveti

Elegantni vintidž

Ovaj stil uređenja enterijera danas je veoma popularan i inspirativan, kako za dizajnere tako i za one koji sami uređuju svoj dom. U njemu preovlađuju pastelne boje, pa deluje smirujuće i opuštajuće, a cvetni dezeni, koji su takođe često zastupljeni, prostoru daju posebnu romantičnu notu.

 

Unikatni detalji vintidž stila

Vintidž detalji jesu originalni i unikatni komadi nameštaja: fotelja, ormar, stočić, komoda, radni sto iz tridesetih ili četrdesetih godina 20. veka. Na primer, na vintidž stočić možete da stavite šolje, čajnik i vazu sa motivom ruža koji je u to doba bio moderan. Stara fotografija u vintidž ramu i stare knjige na polici dopuniće ovaj prostor, koji može da postane i mali kutak u dnevnoj sobi za odmaranje i opuštanje uz čaj ili knjigu.

 

Dah prošlih vremena

Vintidž detaljima možete osvežiti kuhinju i uneti dašak prošlih vremena. Na otvorene police stavite boce za mleko, limene posude, tegle za pekmez i džem, ili metalne kutije za čuvanje keksa. Možete dodati i neku kuhinjsku krpu u boji i dezenu koji karakterišu ovaj stil, ili vazu s ružama i malu sliku sa retro motivom.

Akcenti u vintidž stilu 

Detalji i komadi nameštaja koji nose patinu starih vremena mogu da budu zanimljiv akcenat u svakoj prostoriji u domu. To su, na primer, toaletna ogledala, fotelje, kreveti, stara zidna ogledala, foto-aparati ili telefoni, mesingane stone lampe, starinski stalci za kišobrane, slike sa starim ramovima, igračke, pletene korpe. Vintidž stil rezervisan je za zaljubljenike u neka prošla romantična vremena, pristalice pastelnih boja i floralnog motiva, i ljubitelje starog, nasleđenog nameštaja koji uživaju u njegovoj novoj ulozi u svom domu.

FollowTheFlow/gettyimages

Leave a Reply