Za 10 osoba
Mrsno jelo
Priprema: 60 min.
Pečenje: 20 min.
Sastojci:
1 kg kajsija
3 kašike šećera
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l mleka
3 pudinga od vanile
10 kašika šećera
3 čaše kisele pavlake (od po 180 g)
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
Isprobajte i… Kolač sa malinama
Priprema:
1. Kajsije oljuštiti i izvaditi koštice. Zatim ih iseći na četvrtine ili manje kocke. Preliti ih vodom da ogreznu, dodati šećer i kratko ih prokuvati.
2. Kajsije procediti i ohladiti, a sok sačuvati.
3. Ulupati belanca u šam postepeno dodajući šest kašika šećera. Potom dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje. Pomešati šest kašika brašna s praškom za pecivo i lagano umešati.
4. Dobijenu smesu sipati u pravougaonu tepsiju (34×34 cm) obloženu papirom za pečenje, pa peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
5. Ohlađenu koru poprskati sačuvanim sokom od kajsija, a potom poređati komade voća.
6. Razmutiti puding u malo mleka, pa ga sipati u preostalo ključalo mleko sa šećerom i mešati dok se ne zgusne.
7. Skloniti s ringle i odmah sjediniti sa kiselom pavlakom, te fil preliti preko kajsija.
8. Kad se kolač ohladi, dekorisati ga umućenom slatkom pavlakom.
…
Ostatak sadržaja potražite u štampanom izdanju magazina “LISA moj stan”,
ili preuzmite digitalno izdanje preko servisa novinarnica.net