Uređenje doma

Kombinacija bele i drvo dekora u enterijeru

Enterijeri u kojima preovlađuje bela deluju elegantno, ali ponekad mogu izgledati i jednolično, sterilno i oštro. Jedan od naboljih načina da se izbegne ovakav utisak jeste uvođenje različitih tekstura u ambijent. Teksture se mogu uvesti prirodnim materijalima, ali i njihovim imitacijama, a to mogu biti teksture drveta, cigle, vune, ili na primer kamena ili betona. Njihovim uvođenjem u ambijent sasvim sigurno će se doprineti estetskoj privlačnosti, ali i dinamičnijoj energiji u vašem domu.

Bela i dekor drveta su prava kombinacija, a drvo je jednostavan način da se utopli potpuno beli prostor. Ukoliko teksturu u prostor unosite kroz drvo dekor, centralni zid u ambijentu možete obložiti aktuelnim drvenim oblogama ili tapetama u drvo dekoru. Drvo dekor uz beli nameštaj doneće toplinu i teksturu, a ovu neutralnu kombinaciju upotpuniće dekoracija u boji.

Regal PRATO, u dezenu opak bele sa kombinacijom crnog drveta, idealno će se uklopiti u svaki dnevni boravak, a zahvaljujujući svojim poluzastakljenim elementima primer je modernog dizajna nameštaja. Beli zidovi uz moderan nameštaj čine minimalistički stil uređenja savremenog doma.

Bela daje osećaj elegancije i prozračnosti koja dodatno otvara prostor, dok mu drvo daje toplinu i osećaj rustičnosti. Beli zidovi učiniće moderan stan prostranijim, ali bi bilo sjajno da na to unesete malo ličnog pečata i razveselite energiju u ambijentu. Kombinacija bele i drvo dekora na komadu nameštaja, poput regala KANAS, daje upravo taj efekat. Ukoliko lepo rasporedite elemente regala, a dekoraciju naglasite jarkim bojama, neočekivanim paternom tepiha ili tapete i trendi kućnim aksesoarima, dobićete ambijent o kakvom ste maštali.

Kombinacija bele i drvo dekora savršena je kombinacija i za uređenje predsoblja. Najbolje je da zidovi uz ovu kombinaciju budu svetli, u belim i sivim tonovima.

Predsoblje ASTOR u dekoru sivog hrasta i ivica presvučenih belom lak folijom savršen je izbor za svetli nameštaj sa toplinom. Element predsoblja ASTOR P2 praktičan je komad za odlaganje garderobe i obuće, a dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da uz njega kombinujete element predsoblja ASTOR CIV, sa kačilicama i policom za odlaganje, i element predsoblja ASTOR KOM, koji poseduje praktičan zatvoreni segment za odlaganje obuće, kao i tapaciranu površinu za sedenje.

Bela boja i drvo dekor kao glavna tema u domu definitivno su šik momenat, a uz pravi izbor nameštaja, kao i boje zidova i dekoracije, postiže se još bolji efekat.

 

 

Leave a Reply