Hodnik

Kreativni i funkcionalni ambijenti predsoblja po meri svakog doma

01 720 x 500 px copy01 720 x 500 px copy

Bilo da ste zaljubljenik u minimalizam, ljubitelj tradicionalnog stila ili avanturista u svetu dizajna enterijera, na zaista razne načine možete urediti oazu na ulasku u vaš dom. Predsoblja su veoma važna za sticanje prvog utiska kada uđemo u nečiji dom, a često se zaboravljaju prilikom uređenja enterijera i ne posveti im se dovoljno pažnje. Potrudite se da transformišete vaše predsoblje tako da bude mesto koje će poželeti najlepšu dobrodošlicu svakome ko vas poseti.

Najvažnije je da se skladištenje stvari u predsoblju organizuje na pravi način, bez obzira na to da li će vam u tome pomoći komadi nameštaja, kutije za odlaganje ili dodatak dekoracije, sve zavisi od sadržine samog prostora koji se uređuje.

Funkcionalnost je svakako na prvom mestu, a bilo da je predsoblje veće ili manje kvadrature, vrlo lako se može doći do efektno preuređenog prostora.

Predsoblje CAPITELLO, u kombinaciji artisan hrasta, crnog drvo dekora i crne mat folije, učiniće da prvi susret sa enterijerom svakog doma bude efektan i prijatan. Raspored upotrebnog prostora čini samo predsoblje interesantnim na prvi pogled, a tu su i zatvoreni i otvoreni deo za odlaganje obuće, kako bi se postigao funkcionalni i organizovani prostor.

Dekoracija će na sjajan način dodatno da oplemeni ambijent, a cveće je uvek dobar izbor. Vaš izbor može biti i veštačko cveće u saksiji ili u epruvetama. Zidni sat je takođe odličan detalj za sam ulazak u dom, kao i dekorativne sveće ili fenjer. Pletena korpica će uz dekorativni momenat biti i praktična za odlaganje raznih sitnica, a za udobnost pri obuvanju u predsoblju odličan je tabure TRAPEZ XL koji će svojom bojom i osvežiti sam prostor. Ne zaboravite ni antikliznu prostirku koja će doprineti lepom prvom utisku kada se zakorači u vaš dom.

Osmišljavanje prostora za praktično skladištenje cipela je jedan od najvećih izazova u dizajnu predsoblja. Komadi nameštaja koji imaju za cilj i uštedu prostora, ali su i izuzetno praktični, svakako su najbolji izbor.

02 720 x 500 px copy 2
02 720 x 500 px copy 2

Idealni primer predstavljaju cipelari HUGO 23 i HUGO 24, izrađeni u više drvo dekora i u opciji sa ili bez ogledala. Takođe, u zavisnosti od potreba i dispozicije ostatka nameštaja u predsoblju, opcije cipelara su sa tri ili više celina za odlaganje obuće.

Kao dodatak u ovom ambijentu idealno je uklopiv čiviluk COMO u istom drvo dekoru, zajedno sa par pletenih taburea.

Kako bi upotpunili ambijent, možete dodati tepih ADRIA i par dekorativnih elemenata kao što je stona lampa ATMOSPHERA, zidni sat i veštačko cveće u saksiji.

03 720 x 500 px copy
03 720 x 500 px copy

Još jedan praktični komad nameštaja, gde su spojene četiri funkcije u jednom komadu, jeste predsoblje RIMINI. Izrađeno je od kombinacije dekora artisan hrasta i bele, dok sadrži zatvoreni deo za skladištenje obuće, mesto za sedenje ili ostavljanje stvari koje bi nam bile pri ruci, čiviluk i ogledalo.

Kao odlične dodatke predsoblju manje kvadrature dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu manji tepih ili prostirka, kao i kutija za odlaganje raznih sitnica ili časopisa. Na zid možete okačiti i ram sa zanimljivim natpisom ili motivišućom porukom.

Kao što smo vam prikazali, predsoblje možete zaista na razne načine kreativno urediti i napraviti pravi mali topli ambijent. Najvažnije je da bude odraz vašeg ličnog stila i prikaže atmosferu koju želite da stvorite u svom domu. Kreirajte od njega prostor koji dočekuje sve sa toplinom i dobrodošlicom.

Leave a Reply