Saveti

Lako do srećnog doma

Lako do srećnog doma

Hvataju vas mračna raspoloženja i depresivni ste, a ni u sopstvenom domu ne pronalazite olakšanje? Možda se odgovor krije upravo u prostoru u kojem živite. Napravili smo popis mogućih uzroka vaše razdražljivosti, a tu su i rešenja problema.

 

Lako do srećnog doma uz jednostavne savete!

 

 

Jedan izvor svetlosti

Loše raspoloženje može da bude izazvano nedostatkom svetlosti u vašem domu, a da toga često niste ni svesni. Centralna rasveta na plafonu najčešće nije dovoljna, pa je najbolje rešenje ugradna rasveta duž oboda prostorije, uz luster ili veliku podnu lampu koja bi osvetljavala centralni deo prostorije.

Zavese su obešene prenisko

Garnišne postavite na sam plafon, a ne na vrh prozora. Na taj način soba će vizualno izgledati veća i viša, što će svakako doprineti osećaju rasterećenosti, a posledično tome i boljem raspoloženju.

Vibrantni detalji

Većina ljudi koji imaju moderno uređendom biraju dekoraciju u nekim bež ili sivkastim tonovima, što je pogrešno. Da bi dom odisao pozitivnom energijom, koja će svakako pozitivno delovati i na ukućane, treba uneti malo živosti, a to se najbolje postiže jarkim bojama. Ako niste za neki komad nameštaja u crvenoj, žutoj, ljubičastoj, onda barem birajte dekorativne sitnice u tim tonovima.

 

Nemate biljaka

Mnoga istraživanja su pokazala da biljke umirujuće deluju na telo i psihu, umanjuju umor i stres, ublažavaju napetost i glavobolje. Osim toga, one stvaraju osećaj optimizma i smirenosti, podstiču pozitivnu energiju i poboljšavaju raspoloženje, a takođe imaju pozitivno dejstvo na rad srca i kardiovaskularnog sistema. Poboljšavaju koncentraciju, pamćenje i radnu efikasnost.

Nagomilane stvari u predsoblju

Prema feng-šuiju, čist i otvoren ulaz u stan veoma je bitan za protok dobre energije čitavim prostorom. Dakle, ako ste od onih koji na ulazu u stan drže patike, cipele, jakne, torbe sa sportskim rekvizitima, možda je vreme da razmisite oalternativnom načinu odlaganja tih stvari, kao i da opremite predsoblje nameštajem rađenim po meri koji će uneti red u ovaj prostor.

 

JZhuk/gettyimages

 

Leave a Reply