Saveti

Malo carstvo za damu

Koji stil uređenja enterijera vam je najdraži: moderan skandinavski, romantičan kantri ili možda retro? Mlada vlasnica ovog stana nije mogla da da konačan odgovor na ovo pitanje, te je pri uređenju svog doma dilemu rešila je na jedini mogući način – kombinovala je sva tri!

Većinu nameštaja u svom životnom prostoru vlasnica je kupila pri useljenju u stan. Međutim, tu se našlo i nekoliko antikvarnih komada koji su već dugo u vlasništvu njene porodice. Pored sentimentalne vrednosti koju imaju za ovu mladu damu, oni su u svedeni skandinavski stil njenog doma uneli posebnu toplinu i šarm.

TOPLA DOBRODOŠLICA čeka svakog gosta već pred ulaznim vratima, čiji dizajn podseća na romantične seoske kuće.

RETRO FRIŽIDER je jedan od omiljenih komada vlasnice, koja je odlučila da ga kupi i pre nego što je imala jasnu sliku o tome kako će ostatak prostora biti uređen.

TAMNOZELENI ORMAN, smešten u uglu dnevne sobe, jedan je od komada koje je vlasnica nasledila od svojih predaka. Nakon restauracije, koja je podrazumevala i promenu boje, dobila je vredan komad nameštaja koji je oplemenio njen modran dom.

Dnevna soba nalazi se u istoj prostoriji s kuhinjom i trpezarijom i smeštena je u njenom najdubljem delu u odnosu na ulaz, odmah do prozora. Zahvaljujući tome ova celina bogato je osvetljena prirodnom svetlošću, te se vlasnica osmelila da za ovaj prostor odabere nešto tamnije boje.

Kutak za zabavu i opuštanje

Osim što služi za druženje s gostima, dnevna soba je ujedno i kutak za relaksaciju, u kom vlasnica najradije uživa u knjizi, ušuškana na udobnoj ugaonoj sofi. Omiljeno štivo ovde joj je uvek pri ruci, budući da je ceo zid iza sofe prekriven policama za knjige.

Ostatak sadržaja potražite u štampanom izdanju magazina “LISA moj stan”,

ili preuzmite digitalno izdanje preko servisa novinarnica.net

Leave a Reply