Saveti

Očaravajući cvetni tonovi

Kada se priroda probudi i prvi populjci izniknu, svet oko nas izgleda mnogo lepši. Više vremena provodimo u prirodi uživajući u bojama i svežim mirisima. Upravo taj užitak možemo da dočaramo i u svoja četiri zida, a u tome pomažu cvetni tonovi. 

Tamnozeleni listovi uz cvetove roze boje poznati su nam prizor iz prirode pa stoga ova kombinacija boja na nas deluje opuštajuće i ispunjava nas osećajem harmonije. Sofu presvučenu tekstilom u roza boji obavezno kombinujte sa zelenim tepihom ili foteljom.

Napravite predah, opustite se i zapalite sveće. Naravno, one mirisne. Samo za vas pronašli smo ove preslatke koje će vas obaviti opojnim mirsom.

Kombinacija bledozelene i roza boje često se koristi, jer asocira na svežinu proleća i prve cvetove koje krase bašte. Ukoliko je vaš nameštaj bele ili neke neutralne boje, sigurni smo da će ovaj kolorit osvežiti čitav ambijent.

Možda vam se na prvi pogled čini da tapacirane stolice deluju otmenije u odnosu na obične, drvene, međutim, prednost jednostavnog nameštaja jeste u mogućnosti njegovog dekorisanja u skladu s prilikom ili sezonom. Dovoljno je bilo da postavimo vaze s cvećem i stavimo jastuke na stolice i da čitav kutak poprimi prolećni šmek. Paketo zavese u neobičnoj pastelnoj boji samo su dopunile ovu scenografiju.

Zauzmite mesto pod baldahinom od cveća – i odmah će vam biti puno lakše u srcu i duši. U kombinaciji sa svetlim nameštajem ovaj prelepi floralni dezen ulepšaže vaš dom. Uz ovakav akcenat u prostoru, zaista vam ne treba drugi detalj.

 

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages

Leave a Reply