Dnevni boravak

Raspored nameštaja koji čini da dnevna soba izgleda veće

raspored nameštaja u dnevnoj sobitrendy details in living room

Raspored nameštaja u dnevnoj sobi može da učini da prostor zablista ili da ga razbije na delove.  Ali, često smo u strahu da upotrebimo inovativne pristupe., pa dozvolimo da nam uz klasične sisteme – krevet uza zid – dnevna soba ostane hladna i neprivlačna.

Shvatali mi to ili ne, sobe sa nameštajem uz zidove često gube na izgledu. Ovakvi prostori ni prostrani ni gostoljubivi, potpuno im nedostaje fokusna tačka i, usuđujemo se da kažemo, često pomalo liče na čekaonicu.

Ako ste blagosloveni malom dnevnom sobom i želite da vaš dnevni boravak izgleda veće –  sklonite svoj nameštaj sa zidova! Male dnevne sobe dolaze sa puno dizajnerskih dilema, ali ako imate samopouzdanja da zaista hrabro uredite prostor, stvorićete iznenađujuće čudesan enterijer.

Raspored nameštaja u dnevnoj sobi tako da ona izgleda veće

Očigledno, u nekim  dnevnim sobama jednostavno ne postoji druga opcija osim da kauč bude uza zid, a ako imate malu decu, trebaće vam prostor da se igraju. Ali možda imate zasebnu fotelju ili sto za kafu koje biste mogli  staviti u centar?

Bilo koji komad namešataj postavljen u sredinu, čini da soba izgleda gostoljubivije.  Uz ovakav raspored odlično ide fiksirani tepih ili prostirka koji povezuju prostor u celinu.

Ideja br. 1 – Udoban kamin okružen umetničkim delima čini fokusnu tačku, a niz sedišta raspoređenih u labav krug usmerava goste kuda da idu. Tepih definiše prostor, a tu je i neko zgodno mesto za odmor pića ili mobilnog telefona.

Ideja br 2 – Ne samo da će držanje nameštaja dalje od zidova učiniti ugodnijim prostorom, već će takođe učiniti da soba izgleda koherentnije i stoga privlačnijim prostorom za zadržavanje jer se svi osećaju uključeni u razgovor.

Ovo pravilo za postavljanje nameštaja takođe pomaže da se stvori osećaj protoka. Ovo je odlična optička iluzija zbog koje mali dnevni boravak izgleda veće-

Najčešće greške za raspored nameštaja u dnevnoj sobi

Zavisi od toga kako koristite prostor, ali farbanje male sobe u belo i postavljanje nameštaja uz zid neće učiniti da se oseća veća. To je jedna od najčešćih grešaka u dizajnu dnevne sobe, zajedno sa izborom premalenog tepiha. Maksimizirajte svaki kvadratni  centimetar svog prostora tako što ćete nameštaj staviti u centar i nabaviti najveći najbolji kauč na koji možete da stanete.

Konačno, ako nameštaj stoji uza zid, otežava preuređivanje,a stvari izgledaju statičnije.

Leave a Reply