Preporuke

Sve prednosti laminata za podove u vašem domu

Podovi su veoma važan element dizajna enterijera i uređenja doma i ne treba ih nikako zapostaviti. Privlače pažnju i dodaju savremeni ton modernom dizajnu enterijera, a ako želite vrhunski izgled tvrdog drveta podova u svome domu, ali da to bude alternativno, pristupačnije rešenje, odličan izbor su laminatni podovi. Ukoliko niste najbolje upoznati sa njihovim karakteristikama, sa vama u nastavku delimo sve njihove prednosti i kako na najbolji način možete da ih kombinujete u domu.

Kada je izbor laminata u pitanju, umesto da birate ono što je trenutno popularno ili u trendu, razmislite o dekorima laminata tradicionalnih završnih obrada koji verovatno nikada neće izaći iz mode. Tamni i svetli drvo dekor, kao imitacije drveta srednjih tonova, uklapaju se dobro sa većinom estetike. Ako imate ovakve podove, vaši podovi nikada neće izgledati zastarelo čak i ukoliko kroz par godina odlučite da preuredite minimalističku dnevnu sobu u moderan rustični stil.

Savremenim laminatnim podovima stvorićete fantastičnu podnu dekoraciju od materijala, uzbudljivih boja i dezena koji izgledaju neobično i svetlo. Dizajn i sam izgled laminata su od suštinskog značaja, a prilikom odabira laminata razmislite o boji koju želite, koja bi trebalo da upotpuni unutrašnjost prostora u koji će biti postavljena. Kada govorimo o teksturi, odaberite sjajne glatke površine laminata za postizanje elegantnog i pročišćenog utiska, dok takođe možete uzeti u obzir dekore sa drugačijim načinom završne obrade, ukoliko želite da naglasite teksturu drveta u prostoru.

Laminat AF PRIME 4V 8/32V estetski je privlačno i izuzetno funkcionalno rešenje za podove u vašem domu, kancelariji ili bilo kom drugom enterijeru kome želite da pružite idealno rešenje. Tamniji drvo dekor je odličan način da unesete zanimljiv kontrast i raskoš u svoj dom, a čak i ukoliko trend tamnog drvo dekora u dizajnu nameštaja prođe, tamni podovi nikada ne izlaze iz mode i smatraju se bezvremenskim klasikom.

Laminatni podovi su u određenim uslovima pogodni i za podno grejanje. Kako se sada u većini objekata uvodi upravo ovaj vid grejanja kao najefikasniji, sve češći izbor su podne obloge ovog tipa, umesto keramike koja je značajno zahtevnija za ulaganje. Pre nego što se odlučite za kombinaciju laminata sa podnim grejanjem, važan je pažljiv izbor vaše laminatne obloge, kao i izbor adekvatnih pripremnih slojeva na koje se postavlja laminat, što je u ovom slučaju izuzetno bitno i zahteva konsultaciju sa licima koja bi radila na uvođenju podnog grejanja.

Laminat AF NATURAL 4V 10/32V pored toga što je pogodan i za podno grejanje odličan je izbor kako za javne i zajedničke prostore, tako i za privatne. Nešto svetliji drvo dekor pružiće više svetla u prostoriji i učiniti ga prostranijim.

Laminatni podovi unose boje i nove šare u moderan dizajn enterijera, nudeći brojne ideje za uređenje enterijera za kreiranje jedinstvenog i savremenog uređenja prostorija.

Pored dekora drveta, laminati se proizvode i u dekorima kamena ili mermera. Za ljubitelje modernog minimalističkog stila i savremenog dizajna, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu laminat AF STONEX 4V 10/33V u dekoru tamnog mermera, koji je idealna opcija koja će ulepšati prostor i stvoriti jedinstveni ambijent, pritom izgleda luksuzno i veoma privlačno.

Laminat je vrsta podova sa mnogo prednosti – lako se postavlja, nije zahtevan za održavanje, ujedno je i termo i zvučni izolator, ne zahteva hoblovanje, a u određenim uslovima može biti i  pogodan za uvođenje sistema podnog grejanja. Kvalitetan laminat modernog dizajna daće vašem domu i odličan izgled, što je sve zajedno pun pogodak.

Leave a Reply