Kupatilo

Kako da preuredite jednostavno u luksuzno kupatilo?

Kako da preuredite jednostavno u luksuzno kupatiloKako da preuredite jednostavno u luksuzno kupatilo

Obično su kupatila te prostorije u kući u kojima prosto nema života. Otkrivamo koji elementi i detalji čine savršeno luksuzno kupatilo bez velikog troška.

Kako da preuredite jednostavno u luksuzno kupatilo?

Privlačno osvetljenje

Dekorativno osvetljenje u kupatilima postaje sve popularniji trend poslednjih godina. Pored svojih funkcionalnih kvaliteta, prvilačno osvetljenje kupatila može biti jednostavan način da se modernizuje i poboljša ukupna estetika prostora kako bi kupatilo izgledalo luskuznije.

Pravo osvetljenje ne samo da može pomoći da vaše kupatilo bude prijatno, toplo i privlačno, već može da unese i stilsku dekoraciju, boju i materijal u prostor.

Teksture i detalji

Kupatila se često doživljavaju kao hladna, ali postoji mnogo načina na koje možete uneti toplinu i privlačnu teksturu u prostor kako biste ga učinili ugodnijim i luksuznijim.

Jedan od najlakših i najboljih načina da pomognete da kupatilo izgleda luksuznije jeste da imate kvalitetan sapun i peškire za kupatilo. Skloni smo tome da razvijemo mišljenje o prostoru koristeći svoja vizuelna čula, ali ne možemo potceniti moć dodira. Imati teksturirane predmete kao što su mekani, plišani peškiri za ruke, prostirka za kupanje ili bočica sa losionom za ruke povećaće osećaj udobnosti.

Dizajni poput prostirke za kupatilo ne samo da mogu dodati sloj prijatne teksture podnim pločicama u vašem kupatilu, već mogu da unesu i prelepe boje i šare.

Šema boja za luksuzno kupatilo

Kada dizajnirate luksuzno kupatilo ili renovirate svoje, imajte u vidu ovu paletu boja.

S jedne strane, umirujuće zemljane i neutralne nijanse savršene su za stvaranje opuštenijeg okruženja. Kupatila bi trebalo da budu više od samo funkcionalnih prostora – trebalo bi da obuhvataju holistički pristup opuštanju. Važno je da ova prostorija učini da se osećate sveže, tako da uvek preporučujemo da uključite umirujuće neutralne boje kako biste poboljšali celokupno iskustvo.

S druge strane upečatljive, smele svetle i tamnije nijanse takođe mogu da daju divnu izjavu i poboljšaju kupatilo privlačnim vizuelnim interesom i stilom. Upotreba tamnih boja u dizajnu enterijera je trend koji se ponavlja poslednjih godina, zbog raskoši koju oni izazivaju. Odvažne, ali sofisticirane, tamne boje kao što su dubokoplava, bogata siva i crna dodaće dašak luksuza i drame prostoru.

Ogledalo u kupatilu

Ogledala su često jedna od najvažnijih karakteristika dizajna koje treba uključiti u kupatilo, a prihvatanje dekorativnijeg, ukrašenog dizajna je odličan način da dodate dašak luksuza u prostor.

Pronađite jedinstven i nezaboravan dizajn ogledala koji doprinosi vašoj celokupnoj šemi, i što je najvažnije, volećete da ga koristite svaki dan. Od materijala, do boje, do oblika i stila montaže, ne postoji nedostatak fantastičnih opcija ogledala.

Ne samo da mogu poboljšati prostor modernim dizajnom, već može pomoći i da vaše kupatilo izgleda vizuelno veće i svetlije.

Dekoracija kupatila

Kada planirate dizajn enterijera, često su najmanji, dekorativni detalji koji mogu pomoći da se objedini čitava šema, dodajući moderan, objedinjujući završni dodir.

Da biste uneli dašak luksuza u svoje kupatilo, ukrasite zidove originalnim umetničkim delima ili visokokvalitetnim printovima. Ako imate prostora, aranžiranje umetničkih dela u izgledu u stilu galerije sigurno će dodati osećaj luksuza.

Dodavanje biljaka u vaše kupatilo stvoriće osećaj koji je svež i prefinjen u isto vreme.

zhudifeng/GettyImagesPlus